A barátnőm segélykérése

Az embert néhány ember akár egész életén keresztül végig kíséri. Kevés ilyen van, de az a néhány személy az általában mindig nagyon karizmatikus, mert nálam például teljesen más személyiségek, mint én. Én egy probléma megoldó személyiség vagyok. Ha van valami baj, akkor megoldom és aztán kezdek el mérgeskedni vagy sopánkodni, esetleg bűnbakot keresni vagy megrémülni. Az egyik barátnőm viszont teljesen a fordítottja ennek. Már közép iskola óta ismerjük egymást, és ő mindig is ilyen volt. Egyszerűen leblokkolna bármi probléma történik. Pedig egy nagyon okos és talpraesett lány, ha nem az ő dolgáról van szó. Bárkinek hihetetlen leleményességgel és gyorsasággal segít ha bajban van, de magának nem tud.

Éppen ezért van is egy olyan megállapodásunk, hogy ha bármi hirtelen esemény vagy baj van, amivel nem tud épp mit kezdeni, akkor azonnal telefonál és felhív, és én segítek neki – mert hogy tudok, ez már évek alatt kiderült. Hallgat rám és valahogy ki tudom szakítani abból a semmittevő és sokkos állapotból. A minap pedig csörgött is a telefonom. Ő szólt bele és teljesen kétségbe volt esve. Közölte hogy teljesen összetört a telefonja és nem tudja most mi lesz és mit tegyen.

Hát én nagyon egyszerűen megoldottam a problémát, mert a legjobb xiaomi szakszervíz csapatához elirányítottam, kik már körülbelül két éve minden egyes problémáját kezelik a telefonomnak és mindig meg vagyok velük elégedve, és megkértem, hogy ha ott végez, akkor mindenképp térjen be hozzám egy nyugtató kávéra. Amikor már hozzám ért nyugodt volt, és elmondta, hogy a szerviz nagyon segítőkész és kedves volt, és megígérték hogy nemsokára használhatja is újra a telefonját. Ahogy a nagy könyvben meg van írva. Nem kellett bennük csalódnom még sosem.