A férjem ajándéka

Mi a férjemmel elég sok dologban kifejezetten furcsán gondolkodunk, legalábbis mások szerint mindenképpen. Minket ugye nem zavar, hogy ők nem értenek bennünket, mert mi szeretünk így élni, de számos alkalommal kiütközött már, hogy számos dologban elég sajátos a gondolatvilágunk és máshogy gondolkodunk mint mások.

Az egyik ilyen legszembetűnőbb dolog például az ajándékozás tekintetében ütközött ki, mert mi egyáltalán nem vágyunk arra, hogy nagy dolgokat kapjunk a másiktól. Nálunk az ajándékozás tényleg mindig jelképes, és egyáltalán nem örülünk neki, ha valamilyen nagy értékű luxuscikkel lep meg minket a másik, leginkább kellemetlenül éreznénk magunkat. Nem az ajándék és a tárgyak alkotják a szeretetnyelvünket, és így tényleg nem is igazán tudunk ezekkel a helyzetekkel mit kezdeni. De hála a jó égnek, mindketten ugyanúgy gondolkodunk erről, és ebből talán pont ezért köztünk sosem volt gond.

Szeretünk egymásnak ajándékot adni, nem erről van szó, de nem hatalmas tévék és autó na meg telefon és egyéb hatalmas ajándékok lapulnak ilyenkor az ajándék doboz mélyén, hanem leginkább egy-egy fontos tárgy, vagy olyan dolog, amit tényleg szeretne a másik és használni is tudja a mindennapok során, csak épp nem volt ideje vagy lehetőség még beszerezni. Legutóbb például én egy teljesen átlagos használati tárgyat adtam neki egy macbook tok keretében, de nagyon örült neki, mert pont olyan színű volt, amilyet szeretett volna és a mintája is nagyon passzolt az ő egyéniségéhez. Tudtam hogy szeretne valamilyen hasonlót csak még nem volt ideje megnézni és láttam is rajta hogy hihetetlen módon örül ennek a kis meglepetésnek. Mi így ajándékozunk. Teljesen máshogy mint mások de véleményem szerint sokkal kevesebb stresszel és sokkal nagyobb élvezettel.