A fiam már nem gyerek többé

Az ajándékok nekem mindig is nagy fejtörést okoztak. Persze van akinek könnyebben, van akinek sokkal nehezebben tudok kitalálni bármit, ha valamilyen jeles ünnep alkalmával meg kell lepnem, de azért alapjában véve én mindig sokat szoktam gondolkodni hogy mi lenne a megfelelő meglepetés az ünnepelt számára. Gyerekek esetében azt gondolná az ember, hogy könnyebb a dolog, pedig én már pont fordítva vagyok ezzel. Amíg egy felnőtt számára megfelelő meglepetés egy élmény ajándékozása kirándulás, színház, mozi vagy borkóstoló formájában, addig a gyereknél ez kivitelezhetetlen. Általában valami játékra esik a választás, és retteg az ember hogy nehogy egy ott álldogáljon már a polcon abból amit ő gondosan becsomagolt.

Saját gyereknél se sokkal egyszerűbb nekem a dolog, mert hát tudja már a fene hogy mit vett neki és hogy mit kapott, eddig ebben megmondom őszintén hogy a feleségem volt a legnagyobb segítség. Ő mindig tudja, hiszen ő pakolja ezeket minden nap a helyére az esti fürdés előtt.

Most azonban elérkezett az a pillanat, amikor a nagyobb fiam már nem bízta rám ezt a kérdést. A szülinapja előtt odajött hozzám, és elmondta, hogy tudja jól, hogy valami nagyon jót választanék neki én is, de ő kinézett magának a http://www.grandstores.hu/ oldalon egy hangszórót, úgyhogy mi lenne, ha most kivételesen a szülinapjára ő mondhatná meg, hogy legalább tőlünk, szülőktől milyen ajándékot kapjon. A többi lehet meglepetés, mert hát azt is szereti nagyon, de egy ilyen hangfalat is nagyon szeretne.

Tátva maradt a szám megmondom őszintén. Nekem fogalmam sem volt róla, hogy a gyerek ennyire tisztában van az internettel, összességében honnan tudja eldönteni, hogy milyen hangfalat szeretne, amikor én se igazán tudnám hogy milyen válasszak? A legmegdöbbentőbb pedig mindezek után, hogy a választott hangfal tökéletes, úgyhogy meg is rendeltem neki. Persze azért mellé kap majd valami meglepetést is. De az is biztos, hogy ő már nem az a tudatlan kisgyerek, akiként én kezeltem, sokkal érettebb már és nekem is így kell kezelni ezentúl.