Legújabb segítségem

Amikor megvettük a férjemmel a leendő közös otthonunkat, egy kis felújításra szoruló házat, még fogalmam sem volt, hogy mennyi mindent mi magunk kell majd hogy elvégezzünk, egyrészt azért, mert bizony forrásban azért nem határtalan a keretünk, másrészt pedig azért, mert szakember hiányában és a költözés sürgető határideje miatt bizony számtalan dologban magunkra maradtunk. Nem könnyű manapság senkinek sem aki lakásfelújítás megoldásában gondolkodik, de mi úgy döntöttünk, hogy egészen egyszerűen nem tehetjük meg, hogy meghátrálunk vagy megfutamodunk a feladattól.

Persze szinte azonnal elkezdtem felkeresni azokat a barátokat és ismerősöket, akik már túlestek ezeken a nagy horderejű munkáltokon, és érdeklődni kezdtem, hogy ők hogyan oldották meg mondjuk a falfestés és a gipszkartonozás feladatit, mert például a falfestést nem gondolom hogy ne tudnám megoldani, azonban szakmai tekintetben nyilván rengeteget kellene utánajárnom annak, hogy pontosan milyen anyagokkal és hogyan érdemes mondjuk a falcsiszolást megoldani úgy, hogy az azért szép és eredményes is legyen.

Persze rögtön mondták is az ismerősök és barátok, hogy amire nekem szükségem van, az nem más, mint egy falcsiszoló gép, hiszen nem csak sokkal gyorsabb, de jóval egyszerűbb is lesz segítségével a munka. Rögtön fel is kerestük a fabrikshop.hu oldalt, hiszen mindannyian ezt ajánlották, és meg is rendeltünk egy ilyet, egy falcsiszoló zsiráf néven, aminek bár vicces a neve, remélem, hogy hihetetlen sokat fog segíteni, hogy gyorsan és hatékonyan, de azért szépen és minőségben kifogástalanul meg tudjuk oldani a festés feladatait. Nem szeretnék azért három hónapot várni a beköltözéssel, mert a festő csak akkor tudja vállalni a munkát. Remélem hogy már hamarosan csak szép emlék lesz ez a nehéz időszak, és hogy ezzel a kis falcsiszoló géppel már sínen vannak ezek a munkálatok is. Akkor pedig hamarosan birtokba is vehetnénk már ezt a gyönyörű kis házikót. Nagyon vágyom már arra, hogy egy igazi otthonba térhessünk haza és hajthassuk álomra a fejünket.