Már tudom – szükségem volt rájuk

Amikor valaki új helyen kezd dolgozni, az mindig valahol ambivalens érzéseket kelt, mert egyszerre izgalmas, de fárasztó, megfelelési kényszerekkel teli, de új utakat nyitó, túl sok újdonsággal kecsegtető, de a régiből kiszakító dolog, amit nyilván mindenkinek jobb, ha pozitívan nézünk. Nekem mindig azzal gyűlt meg a bajom, hogy túlzottan meg akartam felelni minden elvárásnak, pedig tudjuk jól, hogy ez egyrészt szinte lehetetlen, másrészt pedig akadnak olyan pozíciók, ahol nem is ez a feladatunk. Én közgazdász vagyok, de elég sokáig keresgéltem a helyemet, míg végtére is azt tudom mondani, hogy így tíz évnyi munka és tapasztalat után megtaláltam.

Egy viszonylag híres étteremben helyezkedtem el ugyanis üzletvezetőként. Nekem legfőbb feladatom a marketing munka kialakítása, a tervektől a megvalósításig, és a gazdaságossági mutatók alakítása, vagyis a vállalati fejlődés biztosítása, természetesen minden egyéb, közgazdász tudást igénylő feladat mellett, amik általában azonban az unalmasabb részét teszik ki a munkámnak.

Amikor ide kerültem egyből éreztem, hogy marketing területen lehet mit újítani, és ez azért nagyon hálás feladat, mert gyermekének tekintheti onnantól az átalakított eredményeket az ember, és számokban mérhető a hatás is. Én azt találtam ki, hogy egy teljesen új, modern weboldalra van szükség, új étlappal, de méginkább nagyon szép és szinte életre kelő fotókkal. Az ételfotózás ilyen profi szinten azonban tudom, hogy nem egy könnyű feladat, és mindenképpen profi és hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező kivitelezőt kerestem, hogy biztosítva legyünk. Nem is annyira a weboldal újdonsága, mint a képek alkották a marketing stratégiám fő pontját.

A tervem sikerült, a Fotoda csapata ugyanis tökéletes képeket alkotott számunkra, és ezzel az új oldal és az étlap is hihetetlen megnyerő és energikus lett. A számok is azt tükrözik, hogy megérte belefektetni mind anyagi mind időbeli ráfordítást és energiát. Nagyon örülök, hogy az első ötletem tulajdonképp hatalmas siker lett és így be is betonozta a helyemet, mert nagyon szeretek itt dolgozni. Bár a fő érdem a képeké, de az ötletgazda és a kivitelező nyilván én voltam. Merjünk bátrak lenni, ha úgy érezzük, hogy az ötletünk átütő sikerekkel kecsegtet.