A kezdők szerencséje

Egy új vállalkozást elindítani közel sem egyszerű dolog. Ezt nagyjából minden ember tudja, még olyan is, aki ebben sosem gondolkodott. Tegyük most félre azokat a tényezőket, hogy kell egy jó ötlet, olyan ami megvalósítható, kell hogy legyen megfelelő piaca és fizetőképes kereslete annak a terméknek amit elő kívánunk állítani, vagy annak a szolgáltatásnak amit nyújtani szeretnénk, megfelelően kell megtervezni és bizony végrehajtani is a piacra vezetést, és még számtalan operatív és stratégiai feladatot fel tudnánk sorolni, egészen az alkalmazottak felvételétől a könyvelésig bezárólag.

Ha ezektől eltekintünk is, egy biztos, számtalan olyan külső partnert kell találnunk, akikkel együttműködésben, a közös munka során számtalan nehéz feladat lekerül a vállunkról. Fontos ugyanis egy kisvállalat esetében, hogy a vezetés maximális szinten a termelésre és az eredménymutatókra tudjon koncentrálni, és közben minden jogi feltételnek, jogszabályi kötelezettségnek eleget tegyen.

Mindenki tudja, hogy a tűz- és munkavédelem területe például egy igen ingoványos talaj egy olyan ember számára, aki nem jogász, és nem jártas a szakterületen. Feltett szándékunk volt egy olyan külső partnert keresni, aki ezen a területen mindenben a segítségünkre tud lenni. Tudtuk azonban, hogy tevékenységünket tekintve, számunkra nem elég pusztán a jogszabályoknak megfelelni, és sablon dokumentumokkal kihúzni az oroszlán méregfogát, vagyis elérni azt, hogy egy esetleges ellenőrzés során ne kapjunk bírságot, mindent rendben találjanak. Számunkra konkrétan egy olyan szolgáltató kellett, aki segít kialakítani a tűzvédelem és a munkavédelem területének szabályrendszerét. Még nem is tudtuk mekkora szerencse hullott a fejünkre, mikor leegyeztettük az első találkozót a TSR Safety ügyvezetőjével. Már az első beszélgetés erejénél fogva tudtuk, hogy jó kezekben vagyunk, de a közös munka még további meglepetéseket okozott. Szinte teljes biztonságot és bizalmat éreztünk már az első közös nap során is. Konstruktívan és maximális szakmaisággal, profin és segítőkészen kezdték meg velünk a közös munkát, amely azóta is töretlen, és bárhol, bárki hasonló területen keres szakértő külső szolgáltatót, csak őket ajánljuk bátran és hatalmas szeretettel.