Mikor éri meg kockáztatni a testi épségünket munkánkkal kapcsolatosan?

Munkáltatói szempontból nagy bírságok elébe állunk, de munkavállalóként sem éri meg, semmilyen körülmények között sem. A munkáltatónak kötelessége, hogy az alkalmazottainak, kollégáiknak biztonságos körülményeket biztosítson. Legyen szó irodai, vagy fizikai munkáról.

Sok üzemi balesetről hallani, de ez nem feltétlen minden esetben a munkáltató hibája, vagy nem közvetlenül a munkáltatóé. Elég egy túlhajtott, fáradt kolléga, vagy netán a szakszerű felvilágosítás, oktatás hiánya, és máris megvan a baj. Veszély mindenhol leselkedhet ránk, azonban ha a megélhetésünkról van szó, mindenki nagyobb kedvvel végzi a dolgát, ha tudja, hogy biztonságban van. Ezzel kapcsolatosan az www.activesafety.hu oldalon rengeteg segítséget kaphatunk. Sok cikk, leírás foglalkozik azzal, hogyan hozhatjuk ki a maximumot vállalkozásunkból.

Szakszerű telefonos és email-es segítséget is kapunk, így nem kell attól tartanunk, hogy valamit elfelejtünk, vagy valamilyen jogszabályi kötelezettségnek nem teszünk eleget, így megóvjuk vállalkozásunkat attól, hogy vaskos büntetést kapjunk, legrosszabb esetben pedig valamelyik munkavállalónkat baj érje.

Mellettük szól még, hogy a legkülönfélébb minősítésekkel, szakképesítésekkel rendelkeznek, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb, legminőségibb szolgáltatást kapjuk, ha hozzájuk fordulunk. Céljuk, hogy megfelelő munkakörülményeket biztosítsanak a dolgozóknak, és levegyék a terhet a munkáltatókról úgy, hogy minden segítséget megadnak annak érdekében, hogy a minimálisra csökkenjen a balesetek száma