Prémium linképítés: hogyan tudsz előrekerülni?

A keresőoptimalizálás fogalmával és jelentőségével a legtöbben tisztában vannak. Enélkül bizony nem lesz tartósan nagy nézettségünk és az érdeklődőnk számát is jelentősen meg tudja dobni egy egy főkulcsszó első oldali helyezése. Épp ezért mindent meg kell tenni annak az érdekében, hogy a fontos kulcsszavainkra minél előrébb kerüljünk, lehetőleg az első helyre.

Prémium linképítés: miért van rá szükség?

Most nem akarunk teljesen az alapoktól indulni ebben a bejegyzésben, de annyit egészen biztosan meg kell említenem, hogy prémium linképítés nélkül nem lehet tartós sikereket elérni a Google találati listáján. A google akkor fog előre rangsorolni, ha van egy adott kulcsszó tekintetében egy informatív mindenre kiterjedő oldalad, cikked, amiben a kulcsszó sokszor van benne, de nem halmozottan. Ezen aloldalak általában 3-4 oldalnyi szöveget is jelentenek wordben nézve. Viszont ekkora terjedelemben lehetőség van mindenre kitérni ami a témában érdekes lehet a felhasználók számára. A másik fontos szempont pedig, hogy erre az oldalra más oldalak hivatkozzanak linkek formájában. De az sem mindegy, hogy milyen oldal és hogyan hivatkozik, azaz honnan és milyen minőségben kapjuk a linket. Ezért ha szeretnénk prémium linképítés formájában megerősíteni weboldalunkat, vagy webáruházunkat a fontos kulcsszavainkra, akkor érdemes lehet profi segítséget kérni ebben.

A prémium linképítés esetében a tartalom marketing és a pr marketing egyes elemei keverednek, annak érdekében, hogy a legeredményesebb lehessen a folyamat. A linkeket adó weboldalak a legtöbb esetben igen nagy értéket képviselnek és külön szervereken vannak elhelyezve. Azaz egy ilyen hálózatot üzemeltetni és összerakni sem kis költség, mely rányomja bélyegét a linképítés prémium kivitelének az árára. Nem ördögtől való, ha bizonyos esetekben egy – egy ilyen oldalra kirakott link több ezer forintba is belekerül az üzemeltető cég számára. Viszont ezek az értékes linkek adott esetben többet érhetnek, mint több kevésbé erős link. Az hogy mddig maradnak kint a cikkek sok mindentől függ, de onnantól kezdve, hogy az ember ebbe belevág és ráadásul profi szolgáltatón keresztül szinte biztos, hogy legalább egy évig kint vannak, ami elég nagy távlat a google számára is. A korábban linkelt EWK csapata a prémium linképítésben igen elől jár remek eredményekkel, csak ajánlani tudjuk őket.